Kosár

MEGADÓ KIADÓ

Lovasi András egy dalában ezt énekli: "Mire megtanultam a leckét már új lecke van", így talán nem is meglepő, hogy akkor alapított lemezkiadót, amikor már minden "épeszű" ember lemondott az efféle tevékenységről. Azonban, tegyük hozzá, nem kulturális szélmalomharcról, bölcsészes értékmentésről vagy elkésett vágyról van szó, hanem fontos és kedvelt hazai zenekarok izgalmas lemezeiről és egy "gyorsreagálású", mozgékony független lemezkiadóról. Amely, a kiadóalapító szándéka szerint, márkanév és minőségjelző is egyben.

 Az egykori Kispál és a Borz-, valamint Kiscsillag-frontember által 2006-ban alapított Megadó Kiadó eddig tizenhét zenekar huszonnyolc albumát jegyzi. ,,Olyan lemezeket adunk ki, amiket büszkén lehet kitenni a polcra'' - fogalmazta meg Lovasi egy interjúban cégének hitvallását a Megadó alapításakor. Az énekes-szövegíró a kiadói pályán saját zenekarával, a Kiscsillaggal indított, majd egy évre rá jött a hazai zenei élet egy nagy fricskája, a Zuboly, később a Péterfy Bori & Love Band első hanganyaga, ami rövid időn belül aranylemez lett. 2008-ban a Pál Utcai Fiúk első két lemezét adta ki újra az izgalmas hazai könnyűzenére szakosodott kiadó, 2009-ben pedig hat kiadvány jelent meg: február elején egyszerre jött ki a Kiscsillag második lemeze és a colorStar legújabb anyaga, szeptemberben került a boltokba az Esti Kornél bemutatkozó albuma és az Erik Sumo Band második lemeze, novemberben a legújabb Péterfy Bori & Love Band- illetve Pannonia Allstars Ska Orchestra-album. Péterfy Boriék 2010 elején azonban ismét stúdióba vonultak, így aztán februárban máris jött egy újabb lemez 2B címmel, melyhez egy DVD is készült, áprilisban pedig megjelent az új Zuboly-lemez, a Virágoztass engem.

 

A Megadónál jött ki 2010 októberében a Vad Fruttik legújabb nagylemeze, a Fénystopposok, decemberben a 30Y zenekar Városembere, ugyancsak decemberben a Kispál és a Borz búcsúkoncertje, a Napozz Holddal dupla CD-n és dupla DVD-n, 2011 márciusában pedig már ezen kiadó gondozásában jelent meg a Brains zenekar hatodik albuma, a Refresh The Style. Szabó Balázs és bandája is megadós lett Átjárók c. duplalemezével, majd jött az új Kiscsillag korong, a Néniket a Bácsiknak! 2012-ben jött a PASO duplája, a Lovemonster + Lost in space. Erős lett az év vége is: megjelent a Konyha bemutatkozó lemeze Konyhanyelv címmel, kijött a HS7 új albuma, a Felkeltem a reggelt és jött az új Bori-album is, a Fehér éjszakák, amit akár bakeliten is beszerezhetnek az érdeklődők.

2013 új megjelenései között van a Brains új korongja, a Refresh the style, valamint az Óriás harmadik nagylemeze, a Tűz, víz, repülő. 

 

 

You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.

ÓRIÁS - Helyet tudni

ZENEKAROK

Az oldalunkon található albumok és zenefájlok rendelése csak regisztrált felhasználóink számára érhető el.